Факти
плов

Андрій Макаревич розкрив рецепт справжнього узбецького плову

02.04.2021 12:03

Музикант і ведучий проекту «Смак» Андрій Макаревич поділився секретами приготування справжнього узбецького плову. Макаревич радить готувати на сильному вогні, а щоб смак був багатим, використовувати як жирову основу виключно курдючний жир.

«Щоб приготувати смачно плов в казані, потрібен дуже великий вогонь. Це важливо. Адже в перші хвилини м'ясо для плову має запечататися, покритися смаженою скоринкою з усіх боків», — говорить автор рецепта.

Що стосується рису, то Макаревич використовує різотто, вибираючи шліфований і оброблений паром — він вимагає менше води і швидше приготується. Перед закладанням в казан рис потрібно кілька разів промити і замочити в солоній воді. «Справжній ферганський рис» з ринку артист готовий радити тільки любителям понтів: такий рис покритий товстим шаром ферганського пилу, і щоб його відмити буде потрібно не менше години.

Для приготування плову знадобляться:

  • рис;
  • баранина;
  • курдюк;
  • помідор;
  • морква;
  • ріпчаста цибуля;
  • спеції;
  • часник;
  • гранат.

Письменник-сатирик Євген Дудар запропонував свій оригінальний рецепт плову. Родзинкою є використання при варінні сухого вина.