Факти
чізкейк

«Вибух у роті»: Клопотенко поділився «божественним» рецептом чізкейку

Ірина АЛЕКСЄЄВА, «ФАКТИ»

03.04.2021 22:37

Відомий український шеф-кухар та ведучий популярних кулінарних передач Євген Клопотенко, який відкрив правду на продукт, яким можна спокусити будь-яку жінку, вирішив переключити свою увагу на жінок й поділився з ними в своєму Instagram рецептом приготування сирного пирога з помідорами.

«Солоний чізкейк або сирний пиріг з томатами — називайте як хочете, суть від цього не зміниться. Цей рецепт божественний. Крапка», — заявив кулінар.

Для приготування цього вишуканого блюда, за його словами, знадобляться пшеничне й житнє борошно, сир, помідори, цукор, вершкове масло, яйце, сіль, крохмаль, спеції.

Щоб приготувати корж, необхідно 200 г пшеничного борошна та 150 г житнього, ½ чайної ложки цукру, 150 г нарізаного або натертого холодного вершкового масла. Всі інгредієнти перетерти руками до отримання масляних крихт. Додати яйце й перемішати. Отримане пісочне тісто скачати в кульку, обернути плівкою та відправити до холодильника на 20 хвилин.

Для начинки слід взяти 500−600г сиру (жирність 5%). Збити його з 3 яйцями, ½ ч.л. солі, 1 ст.л. кукурудзяного крохмалю. Збивати, доки маса не стане кремовою й однорідною.

Охолоджене тісто розкачати, покласти у форму, залити сирним кремом, увіткнути помідори черрі, посипати орегано й випікати в духовці 35−40 хвилин при 180 градусах.

«У роті вибух. В серце вибух. У мозку вибух. Простота, емоційно вбиває і перероджується. Ви стаєте щасливішими», — впевнений Євген Клопотенко.

Раніше Клопотенко поділився секретом «божественного» пирога.

Фото Instagram / klopotenko