Факти
клафуті

«Французька класика»: переможець «МастерШеф-2» Ліза Глінська представила рецепт смачного клафуті з черешнею

Ольга ОХРИМЕНКО, «ФАКТИ»

14.05.2021 10:45

Відома кондитер і переможниця шоу «МастерШеф» Ліза Глинська пропонує в сезон фруктів і ягід приготувати знаменитий французький пиріг клафуті. В рецепті Глінської клафуті готується за класикою — з черешнею, але можна використовувати вишню, полуницю, чорницю, манго, абрикос, персик.

Клафуті з черешнею

  • 4 яйця;
  • 80 г цукру;
  • 100 г борошна;
  • 300 мл вершків 10%-ної жирності або молока;
  • 500 г черешні
  • прянощі (ваніль, для абрикосів, персиків і манго — кориця, мускатний горіх, бад'ян, кардамон).


Яйця змішати з цукром і прянощами, додати борошно і перемішати, влити вершки. Форму змастити маслом, вистелити пергаментом, укласти фрукти і ягоди, залити солодкою масою. Випікати при 180⁰ 30−45 хвилин. Готовий пиріг посипати цукровою пудрою.

Нагадаємо, раніше Ліза Глинська розповіла свій фірмовий рецепт качки в пиві.