Факти
Микола Чаус

Викрадення не було: суддя Чаус, який раптово знайшовся, пообіцяв незабаром розповісти «всю правду»

Ірина ГАЛ, «ФАКТИ»

17.05.2021 11:10

У мережі з'явилося відео із заявою судді Миколи Чауса, який останні роки жив у Молдові, але на початку квітня цього року його викрали у в Кишиневі.

Відео виклали у Telegram-каналі, який був створений напередодні, 16 травня 2021 року.

«Я готовий надати правоохоронним органам всю інформацію про людей, які викрали і утримували мене з 2016 року. Але це дуже (!) впливові люди і тому я змушений вимагати від наших правоохоронних органів гарантій безпеки. Як бачите, мій канал відкритий для зворотного зв'язку і у т.ч. для обміну інформацією щодо фігурантів мого викрадення у 2016 році», — йдеться в коментарі до відео.

Це — єдине відео на каналі. Микола Чаус заявляє, що він живий, здоровий і перебуває у цілковитій безпеці. Викрадення у Кишиневі він назвав «нібито викраденням», попросивши вибачення у дружини, яка сильно переживала з цього приводу.

«Що ж стосується викрадення, то воно було. Але не зараз, а у 2016 році», — сказав Чаус і пообіцяв, що незабаром повернеться в Україну.

Нагадаємо, що молдовські правоохоронці повідомили про двох затриманих, яких підозрюють у причетності до викрадення Миколи Чауса.