Факти
Курка

В Україну завезли величезну партію зараженого м'яса: Держспоживслужба виступила із попередженням

Ірина ГАЛ, «ФАКТИ»

08.11.2021 12:19

У Державній продспоживслужбі попередили, що до Одеської області надійшла партія отруєного сальмонелою курячого м'яса.

«У курячому м'ясі з Польщі виявлено Salmonella Enteritidis. Експортну партію м'яса у кількості 1600 кг виробника Cedrob SA (Цеханув) та з місцем зберігання у AMP Logistika (Плонськ) було відправлено до України. Одержувач: мале підприємство „Вінтер“ (Луцьк)» , — йдеться у повідомленні.

У службі попередили про можливість обігу цієї продукції на Одещині. У разі його виявлення просять терміново повідомляти в обласний главк служби за адресою: Одеса, вул. 7-а Пересипська, 6, +380 487 161 301, [email protected].

При генералізованій формі сальмонели проникають у кров, а при септичній заносяться до різних органів, де утворюються вторинні гнійні осередки (такі ускладнення як: ендокардит, гнійний менінгіт, абсцеси печінки, остеомієліт тощо). Тому сальмонельоз потребує ретельного лікування під контролем лікаря.

Інкубаційний період сальмонельозу триває від кількох годин за кілька днів. Симптоми: гіпертермія; головні болі; ломота у м'язах; спастичні болі у животі; нудота та блювання (часте); пронос. Кал при цьому водянистий, піниться, з характерним неприємним запахом.

Ексклюзивний матеріал «Це скільки треба було тримати сосиску на сонці, щоб у ній виросли такі хробаки?» читайте на сайті «ФАКТІВ».

Фото: https://ua.depositphotos.com.