Факти
Ганна Сагайдачна

Зірка «Кріпосної» Анна Сагайдачна поділилася рецептом смачнющого десерту від творця «Пекельної кухні» Гордона Рамзі

Ольга ОХРИМЕНКО, «ФАКТИ»

17.01.2022 16:09

Зірка серіалу «Кріпосна» Анна Сагайдачна показала, як готує печений чизкейк за рецептом від знаменитого британського шеф-кухаря, ведучого шоу «Пекельна кухня» Гордона Рамзі.

Для чизкейку Анна використовує жирний домашній сир. Для наповнення десерту можна використовувати будь-які кислі ягоди, але актриса віддає перевагу смородині. Адаптований рецепт Сагадачна наводить у Instagram.

Печений чизкейк із смородиною

  • Жирний домашній сир або вершковий сир — 550 г;
  • Пудра цукрова — 160 г;
  • Яйця — 3 шт.;
  • Борошно — 3 ст.л.;
  • Лимонна цедра — з одного лимона;
  • Ягоди — 200 г.

Сир розтерти блендером, змішати із пудрою. Яйця злегка збити, додати в солодку масу. Всипати борошно та цедру. Обережно додати ягоди.


Форму вистелити пергаментом, змастити борти вершковим маслом, викласти суміш, постукати, щоб вийшло повітря.
Випікати при 180 градуах 35−45 хвилин. Чизкейк готовий, якщо біля країв він щільний, а центр трохи вібрує, якщо похитати форму. Перед подачею остудити чизкейк.

Нагадаємо, існують рецепти чизкейку без випічки. Наприклад, дуже ніжний вершково-шоколадний чизкейк готується на водяній бані.