Факти
У роки Голодомору додавали хліб для об'єму: популярний фуд-блогер розкрив секрети справжнього одеського форшмаку

Справжній форшмак по-одеськи: відомий фуд-блогер Валерій Пономар розкрив секрети легендарної страви

Ірина АЛЕКСЄЄВА, «ФАКТИ»

19.01.2022 18:03

Популярний фуд-блогер Валерій Пономарь, який розповів, як приготувати скумбрію в духовці з овочами, запропонував своїм передплатникам рецепт справжнього одеського форшмаку.

Пономарь уточнив, що в голодні роки 1932−1933 до страви додавали вимочений у воді хліб для отримання більшої маси продукту. Багато хто і сьогодні його додає, попередньо вимочуючи у молоці.

Закуска подається з грінками з житнього хліба

Одеський форшмак

Продукти

Оселедець 1 шт (солоний)
Цибуля ½ шт
Зелене яблуко ½ шт
Яйце 1 шт
Вершкове м'яке масло 1 ст. л
Сік лимона (якщо яблуко не дуже кисле)
Чорний перець

Раніше Пономарь опублікував в Instagram рецепт салату з вугром теріякі. А ще одним рецептом форшмаку по-одеськи поділився відеоблогер Дмитро Дорошенко.