Факти
хачапурі

Чудовий перекус: рецепт лінивого хачапурі на сковороді

Ольга ОХРИМЕНКО, «ФАКТИ»

26.01.2022 20:18

Окрім класичних хачапурі, існують спрощені рецепти знаменитої грузинської страви. Такі ліниві хачапурі готуються на сковороді, і на смаження потрібно близько 20 хвилин. Рецепт наводить кулінарний Telegram-канал.

Лінивий хачапурі на сковороді

  • Яйце — 1 шт.;
  • Сіль — 1 ч.л.;
  • Молоко — 200 мл;
  • Борошно — 160 г;
  • Розпушувач — 1 ч.л.;
  • Сир твердий — 300 г;
  • Масло вершкове — для змащування.

Зі всіх інгредієнтів замішується тісто, в останню чергу додається натертий сир. Отриману масу смажать на антипригарній сковороді або на поверхні, вистеленій пергаментним папером. Смажити необхідно під кришкою: 10−12 хвилин з одного боку, і 10 хвилин — з іншого. Готовий хачапурі слід змастити маслом.

Нагадаємо, технологія приготування аджарських хачапурі відрізняється від класичної та підходить для більш досвідчених кулінарів.