Факти
Чайний пиріг

Найніжніший чайний пиріг від Людмили Борщ: готується без міксера, яєць та молока

Юлія ЛУГОВА, «ФАКТИ»

16.02.2022 0:25

Фуд-блогер Людмила Борщ любить радувати передплатників рецептами страв, приготування яких не потребує багато інгредієнтів (і, відповідно, витрат із сімейного бюджету).

Кілька годин тому Людмила запропонувала глядачам свого Youtube-каналу рецепт «найсмачнішого, дуже швидкого у приготуванні пирога».

«Чайний пиріг — смачне і гарне частування до чаю. Таку випічку можна пекти хоч щодня, настільки вона проста в приготуванні. Виходить пиріг дивовижно ніжним і апетитним», — ділиться блогер.

Примітно, що пиріг не містить яєць — їхню роль у рецепті грає соняшникова олія нейтрального смаку.

Інгридієнти:

  • міцний чай 200 мл.
  • цукор 200 г.
  • варення 4 ст.
  • олія рослинна 4 ст.л.
  • борошно 250 р.
  • сода 1 ч. л.
  • сік лимона 1 ст.л.

З усіх складових замішується тісто — консистенція має нагадувати густу сметану.

Пиріг випікається в духовці за температури 180 градусів протягом 35−40 хвилин.

Готову страву можна посипати цукровою пудрою або прикрасити в інший спосіб.

А перед солодким пирогом на стіл можна подати теплий салат з картоплею, грибами та пікантною заправкою або ж «ледачі» хачапурі.

Фото YouTube