Факти
Евакуація

У Маріуполі терміново скасовано евакуацію — бойовики продовжують обстріли

Юлія ЛУГОВА, «ФАКТИ»

05.03.2022 13:04

Росія зірвала режим тиші, тож Україна вирішила перенести евакуацію з Маріуполя. Про це повідомляє Telegram-канал Маріупольської міської ради.

Відповідно до оприлюдненої інформації, маріупольців, які що прибули до пунктів збору, просять розходитися та слідувати до укриття.

Тим часом тривають переговори з РФ про встановлення режиму тиші та забезпечення безпечного гуманітарного коридору. Про результати мешканців міста інформуватимуть поліцейські за допомогою гучномовців.

«Маріупольці, тримайтеся!» — закликають у міськраді.

Раніше там повідомили, що за маршрутом руху евакуаційних колон на Донеччині бої припинилися, але на території Запорізької (куди направляються колони) ворог продовжив атакувати наші позиції.

Також про порушення домовленостей заявила віце-прем'єр Ірина Верещук. За її словами, окупанти відкрили вогонь і у Волновасі.

 

Мер Маріуполя звернувся до громадян із закликом не впадати у відчай і не довіряти фейкам, запевнивши, що переговори про евакуацію відновилися, і про їхні результати одразу повідомлять.

 

Нагадаємо, що Україна та РФ за посередництва Міжнародного Червоного Хреста досягли домовленості про створення на Донбасі «гуманітарного коридору» задля евакуації з обложених Маріуполя та Волновахи жінок та дітей, але окупанти користуються оголошеним режимом тиші для просування вперед, на Маріуполь. Це констатувала віце-прем'єр-міністр, міністр із питань реінтеграції окупованих територій України Ірина Верещук.