Факти
Курка у сметанному соусі

Курка в сметані з цибулею — просто та неймовірно смачно

Ірина ГАЛ, «ФАКТИ»

16.05.2022 18:47

З курячими стегнами можна приготувати багато смачних страв, наприклад, з додаванням соусу теріяки. А можна готувати й в більш звичному нам сметанному соусі — як стверджують автори рецепту, страва виходить простою і неймовірно смачною.

Рецептом діляться автори bezzamorochek.com, які зазначають, що для приготування страв зі сметанним соусом можна брати частини курки, які більше подобаються. У даному рецепті використовуються курячі стегна.

Складові:

  • Стегна курячі — 4 шт.;
  • Цибуля ріпчаста — 2−3 шт.;
  • Сметана 20% - 150 г;
  • Борошно — 1 ч.л.;
  • Сіль — щіпка;
  • Паприка мелена — 0,25 ч.л.;
  • Пір'я зеленої цибулі;
  • Вода — 300 мл.

Читайте також: Неперевершений аромат і ніжність м'яса: як готується класика грузинської кухні чахохбілі

Приготування:

  • Курячі стегна помити і прибрати вологу паперовим рушником.
  • Пательню розігріти та викласти курячі стегна шкірою вниз.
  • Смажити на сильному вогні, за дві хвилини перевернути. Курка повинна покритися рум'яною скоринкою з усіх боків.
  • Вийняти курку, а у жир, що витопився, викласти подрібнену цибулю, обсмажити до прозорості.
  • Всипати борошно, перемішати і дочекатися, поки маса трохи змінить колір.
  • Додати сметану, влити воду. У міру прогрівання сметанний соус густішатиме.
  • Всипати сіль та паприку мелену.
  • Покласти в соус курячі стегна.
  • Тушкувати на мінімальному вогні під кришкою 15−20 хвилин, кілька разів перевертаючи.
  • Посипати подрібненою зеленню. Готово!

Раніше кулінар Віталій Думінський поділився з «ФАКТАМИ» рецептом найсмачнішого шашлику з курки.

Фото https://www.bezzamorochek.com