Хліб-колосок: смачно, красиво та неймовірно просто
Вікторія МИКИТЮК, «ФАКТИ»
22.05.2022 12:45
Хліб може бути не тільки смачним (зокрема домашній хліб на сироватці), але й красивим! Для тих, кому подобається процес його випікання, кулінарка Олена Черкевич має цікавий рецепт випічки у вигляді колосків.
Інгредієнти:
- 300 мл теплої води
- 1 пакетик сухих дріжджів 11 г
- 1 ст. л. цукру
- 1 ч. л. солі
- 2 ст. л. олії
- 500 г борошна
Приготування:
З поданих складників замісити м'яке тісто. Поставити у теплому місці. Повинно підійти два рази, кожен раз приблизно по 30 хв.
Тісто розділити на три рівні частини. Форму для випічки застелити пергаментом і змастити олією.
Кожен кусок тіста заокруглити, розкачати і сформувати ковбаску. Дати тісту підійти, а тим часом нагріти духовку.
Як підійдуть ковбаски, притрусити їх злегка борошном. Гострими кухонними ножицями зробити надрізи на них, сформувати колоски.
Випікати приблизно 30 хвилин при температурі 200 градусів.