Факти
котлети

Нереально смачні дієтичні котлети без яєць та хліба: навіть діти їх полюблять

Вікторія МИКИТЮК, «ФАКТИ»

26.06.2022 13:10

Такі котлети можна подати на сніданок, на обід або вечерю як гарнір до більш ситної страви, але вони можуть бути самостійною стравою, закускою. Ще один плюс цих котлет — їх можна готувати про запас. Вони, за словами кулінарки Ніни Зубко, добре зберігаються в морозильній камері, а при розігріванні зберігають смак і корисні властивості.

Інгредієнти:

  • 1 кг фаршу з філе курки
  • 2 ст. л вівсяних пластівців злегка подрібнених
  • 100 г цибулі
  • 100 г моркви
  • 350 г броколі
  • 150 г кабачка
  • Сіль, імбирний порошок (можна подрібнений імбир) часник (або порошок часниковий).

Приготування:

Закип"ятити воду і кинути броколі на 1 хв, злити кип"яток і залити холодною водою. Повністю охолоджену капусту дрібно нарізати ножем. Кабачок і моркву натерти на терці (на грубій або для корейської моркви).Цибулю дрібно посікти. Всі інгредієнти змішати, посолити, додати спеції. Можна трохи відбити масу, як на звичайні котлети. Сформувати котлети і можна смажити на антипригарній сковорідці, або в духовці, або на пару. Запікати при t 200 25−30 хв.

Раніше «ФАКТИ» публікували рецепт котлет з картоплею у духовці — дуже ніжних і надзвичайно смачних.