Нереально смачні дієтичні котлети без яєць та хліба: навіть діти їх полюблять
Вікторія МИКИТЮК, «ФАКТИ»
26.06.2022 13:10
Такі котлети можна подати на сніданок, на обід або вечерю як гарнір до більш ситної страви, але вони можуть бути самостійною стравою, закускою. Ще один плюс цих котлет — їх можна готувати про запас. Вони, за словами кулінарки Ніни Зубко, добре зберігаються в морозильній камері, а при розігріванні зберігають смак і корисні властивості.
Інгредієнти:
- 1 кг фаршу з філе курки
- 2 ст. л вівсяних пластівців злегка подрібнених
- 100 г цибулі
- 100 г моркви
- 350 г броколі
- 150 г кабачка
- Сіль, імбирний порошок (можна подрібнений імбир) часник (або порошок часниковий).
Приготування:
Закип"ятити воду і кинути броколі на 1 хв, злити кип"яток і залити холодною водою. Повністю охолоджену капусту дрібно нарізати ножем. Кабачок і моркву натерти на терці (на грубій або для корейської моркви).Цибулю дрібно посікти. Всі інгредієнти змішати, посолити, додати спеції. Можна трохи відбити масу, як на звичайні котлети. Сформувати котлети і можна смажити на антипригарній сковорідці, або в духовці, або на пару. Запікати при t 200 25−30 хв.
Раніше «ФАКТИ» публікували рецепт котлет з картоплею у духовці — дуже ніжних і надзвичайно смачних.