Факти
салат

Мінімум часу — максимум вітамінів: суперкорисний салат з полуниці, шпинату та горіхів від дієтолога Світлани Фус

Ірина АЛЕКСЄЄВА, «ФАКТИ»

01.07.2022 22:45

Дієтологиня Світлана Фус, яка не радила українцям захоплюватися влітку фруктово-ягідними соками, запропонувала рецепт дуже корисного салату з незвичайними інгредієнтами.

Як пише дієтологиня: «Мінімум часу — максимум вітамінів».

Салат з полуницею, шпинатом та горіхами⁣

Інгредієнти⠀

⁣⁣полуниця-200 г⁣⁣⠀
шпинат-200 г⁣⁣⠀
волоські горіхи (або будь-які інші) — 4 шт.⁣⁣⠀
олія — 1 ст. л.⁣⁣⠀
бальзамік-1 ст. л.⁣⁣⠀
цибуля червона-1 шт. маленька⁣⁣⠀
сіль за смаком⁣⁣⠀
мелений чорний перець — за смаком⁣⁣⠀
⁣⁣⠀
Приготування
⁣⁣⠀
Заправка для салату: до бальзаміку додати сіль і перець, тонкою цівкою влити олію, постійно помішуючи віночком.⁣⁣⠀

Полуницю нарізати половинками (велику ягоду — четвертинками). ⁣⁣⠀

З'єднати полуницю, листя шпинату, нарізану півкільцями цибулю. Додати подрібнені горіхи.⁣⁣⠀

Полити салат приготованою заправкою.

Акуратно перемішати.

За словами дієтологині, можна додати у такий салат або пармезан натертий на дрібній тертці або нарізану кубиками фету, або додати зернистий сир. У такому разі щоразу буде новий салат.

Нагадаємо, раніше Світлана Фус поділилася оригінальним та смачним рецептом локшини з омлетом.