Факти
Гарбузові желейки

Гарбузові желейки: смачно та корисно навіть для тих, хто худне

Вікторія МИКИТЮК, «ФАКТИ»

17.11.2022 22:30

«Осінь і багатий врожай гарбузів надихають на нові кулінарні шедеври. За короткий час отримаєте смачний і поживний десерт для поціновувачів здорового харчування», — пояснює кулінарка Оксана Гутиряк.

Інгредієнти:

  • 300 г гарбуза
  • 80 мл меду
  • 20 г желатину
  • 100 мл апельсинового соку

Приготування:

Желатин залити холодною водою по рецепту на упаковці. Гарбуз почистити, порізати на невеличкі шматочки і запекти в духовці при 180 градусах — 30 хв. Готовий гарбуз збити блендером із додаванням меду і соку. Желатин довести до кипіння у мікрохвильовій печі і додати до гарбузової маси. Форму застелити плівкою і вилити масу. Поставити в холодильник на 3−4 години. Порізати кубиками і смакуйте на здоров’я!

Нагадаємо рецепт стейка з гарбуза від шефа «Пекельної кухні» Алекса Якутова.