Факти
Гарбузовий кекс

Тримаємо пост зі смаком: рецепт гарбузового кексу від Лізи Глинської

Ірина ГАЛ, «ФАКТИ»

04.12.2022 12:43

Кулінарка Ліза Глінська запропонувала пісний рецепт гарбузового кексу — він може бути цікавим людям, які тримають піст. Піст розпочався 28 листопада та триватиме до Різдва.

Рецепт вона опубліковала на своїй сторінці у соцмережах.

Інгредієнти:

  • 200 г борошна (1, 25 склянки, об'єм 250 мл);
  • 200 г натертого гарбуза;
  • 70 г цукру (2,5 ст. л. з гіркою);
  • 70 г рослинної рафінованої олії (3,5 ст. л.);
  • 80 мл апельсинового фрешу (4 ст. л.);
  • цедра одного апельсина;
  • 10 г розпушувача (2 ч. л. з гіркою);
  • 50 г фініків;
  • 30 г мигдальних слайсів (3 ст. л.).

Читайте також: Дуже смачна «осіння» страва з гарбуза, яку ви 100% ніколи не куштували

Приготування:

  • Увімкніть духовку на 170С.
  • Заберіть кістки з фініків, наріжте шматочками.
  • Змішайте гарбуз, олію, апельсиновий сік, цукор, цедру та фініки, перемішайте.
  • Змішайте борошно з розпушувачем, додайте гарбуз, замісіть тісто.
  • Змастіть форми олією, посипте дно і боки мигдальними слайсами.
  • Викладіть тісто до середини форм.
  • Відправте кекси випікатися в розігріту духовку на 40−45 хвилин. Готовність перевірте дерев'яною шпажкою.
  • Дістаньте з форми кекси, дайте охолонути, оберніть харчовою плівкою і залиште на ніч — дозрівати.

Раніше кулінарка Оксана Гутиряк розповіла, як приготувати гарбузові желейки.

Фото зі сторінки Лізи Глінської