Факти
адигейська сіль

Це унікальна суміш спецій, від якої ви вже не відмовитесь: як зробити вдома адигейську сіль

Вікторія МИКИТЮК, «ФАКТИ»

26.01.2023 22:20

Для приготування цієї корисної і оригінальною приправи всі інгредієнти довго і ретельно підбиралися. Саме тому така суміш має величезний вплив на організм. Мало просто змішати всі інгредієнти в одному посуді. Адигейська національна спеція дивовижна тим, що сіль в ній вбирає аромат і смак усіх прянощів. Саме тому багато господинь вважають за краще купувати готову приправу, а не робити вдома самостійно. Хоча адигейська сіль, зроблена своїми руками, стає ще смачніше і корисніше, ніж купівельна, пише у соцмережах кулінарка Світлана Юрченко, яка раніше ділилася рецептом «сватівського» борщу.

Інгредієнти:

  • 300 г — сіль морська
  • 1,5 ст. л. — сухий кріп
  • 1 ст. л. — хмелі- сунелі
  • 0,5 ст.л. — коріандр мелений
  • 1 ч.л. — чабер
  • 0,5 ч. л. — перець чорний мелений
  • 0,5 ч.л. — перець чилі
  • 0,5 ч.л. — паприка
  • 2 уп. — часник сушений (гранули) або 2 головки часнику свіжого

Приготування:

Сіль (бажано морську) змішуємо зі всіма спеціями і перемелюємо блендером. Висипаємо в ємність для зберігання.

Якщо робите зі свіжим часником, часник потрібно натерти на дрібній тертці. Сіль перемолоти, якщо вона велика (якщо нічим молоти, краще вже купувати дрібного помелу) та змішати з натертим часником, гарно розтерти дерев’яною товкачкою, щоб сіль з’єдналася з часником і стала вологою. Додаємо всі сухі спеції, перемішуємо та висипаємо в герметичну ємність для зберігання. Таку сіль (зі свіжим часником) потрібно зберігати в холодильнику.

Нагадаємо, раніше пані Світлана пропонувала приготувати смачний та бюджетний буряк по-корейськи.