Факти
Смажена картопля

Краще відмовитися зовсім: чому не можна їсти продукти, що підгоріли

Ірина ГАЛ, «ФАКТИ»

08.03.2023 10:59

Негативно впливати на здоров`я людини можуть не лише неякісні продукти, а й цілком якісни, при приготуванні яких були допущені помилки.

Як пише «Моє здоров’я», при нагріванні певних продукти, наприклад картоплі, хліба чи кави, до температури понад 120 °C, внаслідок взаємодії цукру з амінокислотою аспарагіном утворюється речовина під назвою акриламід, який може бути канцерогеном.

Акриламід може збільшити ризик розвитку раку у людей, особливо у дітей. А ще акриламід є нейротоксичним для людини, тобто може впливати на нервову систему.

Отже, любителям підгорілих шматочків на пательні краще відмовитися від них — це може бути небезпечним. А ще краще — зовсім відмовитись від підгорілих продуктів.

Раніше дієтологиня розповідала, яка дієта найкорисніша для профілактики онкозахворювання.

Фото Pixabay