Факти
Салат Пінгвін

Подарує святковий настрій: рецепт новорічного салату «Пінгвін»

Ірина ГАЛ, «ФАКТИ»

14.12.2021 13:31

Новорічний стіл можуть прикрасити як нові страви, так і традиційні, але подані в оригінальному вигляді. І не тільки салат «Олів'є» у вигляді ролів.

Автори ресурсу «Кулінарні хитрощі» пропонують приготувати салат «Пінгвін» — страву із традиційних для рибного салату інгредієнтів. Але святкову.

Інгредієнти:

  • Горбуша консервована — 250 гр.,
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.,
  • Рис варений — 100 гp.,
  • Сир твердий — 150 гр.,
  • Яйце куряче — 5 шт.,
  • Майонез — 100 гр.

Для прикрас:

  • Оливки,
  • Солодкий перець (червоний або помаранчевий).

Приготування:

  • Цибулю очистити і подрібнити. Твердий сир натерти на дрібній тертці.
  • Яйця відварит, остудити і очистити, відокремити жовтки від білків.
  • З консервованої горбуші видалити зайву рідину.
  • Викладати салат шарами:
  • 1 шар — горбуша, подрібнена цибуля, майонез;
  • 2 шар — варений рис, майонез;
  • 3 шар — подрібнені жовтки, майонез;
  • 4 шар — натертий твердий сир, майонез;
  • 5 шар — натерті на дрібній тертці білки.

Прикрасити салат варто оливками та солодким перцем у вигляді пінгвіна.

Раніше кулінарна блогерка Людмила Борщ запропонувала приготувати на свято незаслужено забутий салат із морквою, сиром та горіхами.

Фото «Кулінарних хитрощів»