Факти
люди

Костянтин Грубич поділився оригінальним рецептом малинового лимонаду — найкращого напою для дітей та дорослих за новорічним столом

Ірина АЛЕКСЄЄВА, «ФАКТИ»

27.12.2021 8:34

Журналіст Костянтин Грубич, який нещодавно рекламував найсмачніші пирятинські пиріжки з легендарного кафе «Королева бензоколонки», розповів, як приготувати лимонад зі свіжої малини.

Допомагала йому семирічна Аліна Юрченко з Русанова Київської області. Хоча журналіст запевняє, що ця мила дівчинка навчила його готувати напій.

Малиновий лимонад

На 4 літри води
2 лимони
200 г цукру
200 г малини
5−6 гілочок м'яти

Приготування

Лимони потовкти з м'ятою та цукром, щоб вони віддали аромомасла. Подрібнити у блендері або м'ясорубці не підходить, тому що мелена шкірка віддасть всю гіркоту.

До лимонів додати вимиту м'яту та цукор. Взяти ступку й добре потовкти, щоб цукор почав танути, а м'ята разом з лимонами потоваришували.

Додати малину, можна свіжу або заморожену, ще трохи потовкти.

Суміш залити водою та перемішати.

Нехай лимонад постоїть деякий час, щоб поєдналися смаки.

Потім лимонад процідити і готовий напій.

«Такий напій можна вживати будь-якої пори року. Взимку він нагадуватиме про літо і наповнюватиме організм вітамінами. А на новорічному столі чудово замінить марні газовані солодкі напої. Цукор можна замінити медом, тоді це взагалі буде цілющий напій», — зазначає Грубіч.

Раніше Алекс Якутов розповів, як готувати смачний ягідний лимонад.

А лікарка Галина Синішина привела три простих рецепти напою для очищення організму.