Факти
печиво поцілунок дами

Печиво «Поцілунки дами»: надзвичайно смачне та ніжне, не залишить байдужим жодного чоловіка

Ольга КОЙДО, «ФАКТИ»

28.01.2022 9:24

Вихідні не за горами і, можливо, ви захочете побалувати себе до суботнього сніданку чимось солоденьким. Тоді вам прийде до нагоди рецепт смачного та ніжного печива «Поцілунок дами», яким поділилася у себе в Instagram фуд-блогер Крістіна Бочарова.

Це ніжне та ароматне печиво з інтригуючою назвою «Поцілунок дами» (BACI DI DAMA) родом із регіону П'ємонт в Італії. Його винайшов понад сто років тому шеф-кухар Савойської династії: за легендою, перший король Італії Вікторій Еммануїл II (Vittorio Emanuele II) одного разу попросив кухаря приготувати йому щось на десерт, що відрізняється від традиційних відомих видів печива. У кухонній шафі кухар знайшов мигдаль, цукор, вершкове масло і темний шоколад… Так і народилося це мініатюрне печиво, що отримало свою назву за асоціацією з дамськими губами, готовими до поцілунку.

Печиво «Поцілунок дами»

Інгредієнти:

  • Борошно — 180 гр.
  • Цукрова пудра -100 гр.
  • Подрібнений фундук або мигдаль -150 гр.
  • М`яке вершкове масло-150 гр.
  • Сіль — дрібка.
  • Розтоплений шоколад-50 гр.

Як приготувати:

  1. Збити масло з цукровою пудрою.
  2. Покласти всі інші інгредієнти в миску і замісити тісто.
  3. Накрити харчовою плівкою та прибрати в холодильник на 1 годину.
  4. Сформувати кульки приблизно по 8 грам.
  5. Випікати в розігрітій духовці за 180 гр. протягом 15 хв.
  6. Остудити на решітці
  7. Скріпити печиво шоколадом як на відео.
  8. Прибрати в холодильник на 10 хвилин і готове!

Нагадаємо також, що якщо до вас на вихідні раптово прийдуть гості, ви зможете приготувати три найсмачніші салати з однієї банки кукуркдзи за рецептом Людмили Борщ або ситний та оригінальний салат «Добра теща» .

Фото — скріншот з відео в Instagramm