Факти
Яйця

Яєчня «Царська» від улюбленої поетеси Марини Боржемської: смачнішої страви немає на світі

Ірина ГАЛ, «ФАКТИ»

16.02.2022 11:18

Відома поетеса Лариса Рубальська, вірші якої часто цитує Марина Боржемська, продовжує ділитися рецептами своїх улюблених страв.

На своєму каналі вона розповіла фоловерам, як приготувати «Царську» яєчню. Поетеса згадала часи, коли у неї не було грошей, а їсти хотілося. Якось вона прийшла у гості до подруги, де її почастували простою стравою — смаженим на пательні хлібом, залитим яйцями. Поетеса каже, що тоді їй ця страва здалася по-царськи смачною.

«Смачна яєчня на сніданок — це саме те, з чого потрібно починати свій день!» — рекомендує Рубальська та пропонує приготувати цю страву, додаючи все, що є у холодильнику.

Приготування:

  • Нарізати свіжий чорний хліб на довгі брусочки і обсмажити до хрусткої скоринки.
  • По черзі додавати у пательню нарізані грудинку, солодкий перець, печериці, цибулю та помідори. Кожен інгредієнт обсмажувати кілька хвилин та додавати наступний. Це буде начинкою.
  • У мисці збити 4 яйця, додавши сіль та трохи цукру. З яєчної суміші випекти два млинці.
  • На один бік млинця викласти начинку, згорнути його. Закрита яєчня із начинкою готова!
  • Прикрасити блюдо ароматним кропом, зеленим цибулькою і тонкими скибочками солодкого перцю.

Лариса Рубальська стверджує, що на приготування цієї страви піде п'ять хвилин, а на її аромат відразу збереться сім'я.

Також з яєць можна приготувати омлети-мафіни з шинкою, сиром та солодким перцем.

Про те, як двома способами можна приготувати яйця пашот, читайте на нашому сайті.

Фото Pixabay