Факти
Лаваш

Лаваш на сковорідці: простий рецепт від судді «МастерШефа»

Іван МОЗГОВИЙ, «ФАКТИ»

05.03.2022 22:50

Відомий український ресторатор Володимир Ярославський, який регулярно радує українців рецептами нових страв, розповів в Instagram, як приготувати тонкий лаваш.

Інгредієнти:
-480г борошна
-100г окропу
-200г теплої води
-8г солі — 1 чайна ложка з гіркою
-20г рослинної олії
-борошно на підпил
-2 кухонні рушники
-пательня 26 См
-качалка

Спосіб приготування:

Просіяюємо борошно та додаємо до нього сіль, перемішуємо все і вливаємо 100 г окропу. Замішуємо тісто дерев’яною лопаткою. Коли борошно трішки візьме води, додаємо другу частину води та рослинну олію. Замішуємо тісто і вимішуємо його ще хвилин 5, щоб воно стало гладеньким та відставляємо його на 30 хвилин «відпочити». Розділяємо тісто на 12−14 шматочків.

Формуємо з нього кульки та накриваємо їх рушником щоб вони не завітрювались. Розкачуємо на невеликій кількості борошна досить тоненько. Зазвичай тісто намотують на качалку і таким чином роблять листки тіста тоншими.

Підготовлюємо 2 злегка вологих рушника. Пательню розігріваємо на середньому вогні (краще брати з товстим дном). На суху пательню кладемо лаваш і швиденько через 15 секунд перегортаємо та знову тримаємо ще 15 секунд і потім перегортаємо — виходить з кожного боку 2 рази. Потрібно отримати маленькі підсмажені пухирці. Готовий лаваш знімаємо на вологий рушник, трохи збризкуємо його водою і накриваємо іншим вологим рушником. Зберігаємо лаваш у холодильнику, загорнутий у подвійний рушник, збризгнутий водою у пакеті — до 6 діб.

Як писали «ФАКТИ», нещодавно Володимир Ярославський розповів, як приготувати його один з улюблених сніданків — сирну запіканку.