Факти
Паска без дріжджів

Паска без дріжджів для тих, хто тримає себе у формі

Вікторія МИКИТЮК, «ФАКТИ»

22.04.2022 12:05

Сьогодні страсна п'ятниця, проте приготування до свята тривають. Дієтолог Ілона Базюкевич знайшла вихід для тих, хто навіть на Великдень не готовий відмовитись від правильного харчування і радить приготувати паску, яка і смачна, і не зашкодить фігурі.



На 2 паски середнього розміру візьміть:

  • 350 г борошна
  • 3 яйця
  • 100−150г цукру
  • 250мл молока
  • 80 г вершкового масла
  • 5 ч.л. розпушувача
  • 1 пакетик ваніліну
  • Родзинки, інші сухофрукти за бажанням

Приготування:

Відділяємо білки від жовтків і збиваємо їх з цукром міксером.

М'яке вершкове масло перетираємо міксером з борошном. До цього додаємо жовтки з цукром, ваніль, розпушувач, змішуємо міксером.

Додаємо молоко (і сухофрукти за бажанням) і замішуємо тісто до однорідної маси (тісто повинно вийти рідке). Збиваємо білки, вводимо в тісто і знову замішуємо.

Викладаємо у форми і випікаємо. Смачної паски!

Раніше ми пропонували рецепт паски без дріжджів з сиром, яка готується легко і швидко.