Факти
Сирні кульки

«Діти зметуть зі столу за хвилини»: готуємо сирні кульки

Вікторія МИКИТЮК, «ФАКТИ»

19.10.2022 22:00

Кульки на сирній основі виходять особливо ніжними на відміну від дріжджових. Рецепт дуже простий. А ще прекрасний спосіб утилізувати сир, який вже притомився у холодильнику, пояснює кулінарка Наталя Геряк, яка вже ділилася з нами рецептом французької бріоші.

Інгредієнти:

  • 250 г кисломолочного сиру
  • 2 ст.л. цукру
  • 100 мл сметани
  • 2 жовтки
  • 250 г борошна
  • 1 ч.л. соди

Приготування:

Замісити тісто із вказаних складових. Від тіста відщипувати однакові шматочки, сформувати кульки (діаметром 2,5 сантиметри) та обсмажити їх в олії. Готові кульки викладайте на паперовий рушник, щоб він увібрав зайву олію. Посипте сирні кульки цукровою пудрою з корицею й подавайте до столу.

Нагадаємо про ще один рецепт найсмачнішого сніданку із гарбуза.