Факти
булгур з куркою

Вершковий булгур з куркою: смачно та корисно

Вікторія МИКИТЮК, «ФАКТИ»

30.11.2023 20:15

Булгур має цікаву структуру, а ще в поєднанні з куркою, то взагалі супер цікава альтернатива звичному рису і плову, повідомляє спільнота «Рецепти файних господинь». До речі, нагадаємо рецепт турецького салату з булгуром.

Склад:

  • 500 г курячого філе
  • 150 г моркви
  • 200 г цибулі
  • 200 г крупи булгур
  • 200 г вершків 10%
  • 600 г води або бульйону
  • 3 зубці часнику
  • Олія для смаження (±15 мл)

Спосіб приготування:

Куряче філе нарізаємо дрібними кубиками і обсмажуємо на сковорідці разом з олією до золотистого кольору. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками і відправляємо до м'яса, тушкуємо протягом 5 хвилин, далі додаємо терту на грубій тертці моркву і теж тушкуємо протягом 5 хвилин. Додаємо промитий булгур і вливаємо вершки, воду або бульйон, додаємо сіль, перець, часник (пропускаємо через часникодавку) перемішуємо і готуємо на слабкому вогні під закритою кришкою протягом 30−40 хвилин, час від часу помішуючи, при потребі можна додати води.

Нагадаємо кілька цікавих рецептів з фаршем.