Факти
холодник

«Додайте трохи аличі та яблучного соку — і насолоджуйтеся у спеку»: готуємо холодник

Вікторія МИКИТЮК, «ФАКТИ»

30.06.2022 15:33

Холодник у спеку — добра альтернатива іншим літнім супам, каже кулінарка Лариса Павлюк. Його переважно варять із ягід, але смакує й з аличею.

Інгредієнти:

  • 400 г аличі без кісточок,
  • 4 скл. яблучного соку,
  • цукор до смаку,
  • 2 — 3 ст. л. крохмалю або абрикосового киселю в порошку,
  • паличка кориці,
  • макарони,
  • сметана.

Приготування:

Помийте аличу та виберіть кісточки (можна за допомогою «дрилятора» для вишень). Залийте 3 скл. соку, додайте паличку кориці й варіть, доки алича не стане м'якою.

Додайте цукор на свій смак. До залишку соку (1 скл.) додайте крохмаль або кисіль, розмішайте. Влийте в киплячу рідину, енергійно перемішайте, дайте закипіти, щоб загусло.

Охолодіть і поставте в холодильник. Зваріть макарони, охолодіть. Подавайте холодник із макаронами та ложкою сметани.

Раніше «ФАКТИ» публікували рецепт традиційного угорського вишневого супу та французького полуничного супу.