Факти
перець

Запечений перець з зеленню та бринзою від Володимира Ярославського: готується швидко, з'їдається ще швидше (відео)

Ірина АЛЕКСЄЄВА, «ФАКТИ»

25.07.2022 14:32

Ресторатор та суддя «МайстерШеф» Володимир Ярославський, чий рецепт домашнього пломбіру сподобався нашим читачам, запропонував приготувати дуже смачний запечений перець.

«Найпростіша закуска, яка не вимагає багато часу на приготування, а з'їдається ще швидше», — розповів кулінар.

Для приготування страви Ярославський радить брати не товсті та довгасті сорти перцю, які під час запікання не втрачають багато вологи. Але рецепт працюватиме з будь-яким перцем, додав він.

Продукти
1 кг перців, 2 зубки часнику

трохи кінзи та петрушки, оливкова олія або духмяна домашня, сіль

бальзамічний оцет (можна замінити на сік лимона або яблучний оцет)

м'який козячий молодий сир (або бринза)

Приготування
У перцях видалити насіння, розрізати їх навпіл та змастити поверхню олією.

Поставити у розігріту духовку в режимі верхнього нагрівання разом з обдуванням.

Почекати поки шкірка перців стане майже згорілою.

Перці накрити фольгою та рушником й чекати, доки охолонуть.

Очистити перці від засмаглої шкірки, додати сіль, масло, оцет і подрібнені часник, кінзу і петрушку. Перемішати.

Подавати зі шматочками молодого сиру як закуску.

Перці можна використовувати в салати або основні страви як додатковий гарнір.



Раніше свій рецепт фаршированих перців запропонувала акторка Анна Саліванчук.