Факти
Борщова заправка

«Вистачить на всю зиму»: готуємо борщову заправку за перевіреним рецептом

Вікторія МИКИТЮК, «ФАКТИ»

27.07.2022 22:30

Яких тільки рецептів закруток на зиму не рекомендують нам досвідчені господині. Понад 30 років кулінарка Валентина Кошова з Вінниччини консервує таку борщову заправку, і однієі порціі вистачає на всю зиму. Любить її робити, коли є маленькі бурячки, тоді і колір буде насиченіший.

Вага овочів вказана в чищеному виді.

Інгредієнти:

6 кг буряків
1 кг перцю солодкого червоного
1.5 кг цибулі
Можна дати 1−1.5 кг моркви, а перець не давати, або зменшити кількість буряка, а додати моркву.

Маринад:

0.5 л води
0.5 л оцту (тепер даю 350мл)
600 гр цукру (тепер даю 400 гр)
2 ст л повні солі

Приготування:

Варені почищені буряки натерти на тертці. Перець порізати тоненькою соломкою. Цибулю порізати півкружечками. Маринад доводимо до кипіння і кидаємо цибулю і варимо 10 хв, тепер кидаємо перець і варимо все разом 10 хв, потім кидаємо буряк і варимо ще 10 хв.

Гарячим розкладаємо в банки і стерилізуємо 15 хв — літрові банки, 0.5 л -10 хв.

Вихід — 9 літрів.

Раніше «ФАКТИ» писали про консервування домашнього кетчупу для лінивих.