Факти
гомбівці

Можна їсти губами: рецепт справжніх закарпатських ґомбовців від Лілії Цвіт (відео)

Ірина АЛЕКСЄЄВА, «ФАКТИ»

29.08.2022 17:48

Популярна фудблогерка Лілія Цвіт продовжує ділитися з українцями старовинними рецептами простих та смачних страв, які може приготувати навіть недосвідчена господиня.

Один з таких рецептів Лілія привела у себе на YouTube-каналі.

Вона запропонувала приготувати ґомбовці зі сливами. Цю смачну старовинну страву традиційно готують на Закарпатті.

«Це смакота неймовірна, можна їсти губами! Такі парові дріжджові булочки, які роблять з різними начинками. Дуже просто готуються і виходять справді смачними!» — зазначила Лілія.

Продукти на 24−30 шт
вода — 250 мл
дріжджі сухі — 1 ч. л (прес — 15 г)
цукор -1 ст.
яйце — 1 шт.
цукор — 80 г
борошно — 400 + ~ 50 г
олія — 2 ст.л.

Начинка:
сливи — 300 г
цукор — 30 г

Для посипання:
олія — 30 г
сухарі мелені — 3 ст. л
цукор — 1 ст.

Весь процес приготування блогерка показала у відео.

Раніше «ФАКТИ» публікували рецепт кіфликів — традиційного закарпатського печива. А також розповідали, як приготувати голубці по-карпатськи.