Факти
Гарбузово-апельсинове варення

Гарбузово-апельсинове варення: приготуйте корисну смакоту для зимових чаювань

Вікторія МИКИТЮК, «ФАКТИ»

10.09.2022 22:34

За словами кулінарки Ніни Зубко, найкраще використовувати гарбуз подовгастої форми оранжевого кольору. Саме варення надзвичайно ароматне завдяки апельсину.

Інгредієнти:

  • 1 кг гарбуза,
  • 1 апельсин,
  • 200 г цукру,
  • 1 ст. л. лимонної кислоти.

Приготування:

Гарбуз очистити від шкірки, порізати на тоненькі скибки будь-якої форми. Теж саме робимо з апельсином. Додаємо цукор та лимонну кислоту, перемішуємо та залишаємо на добу. Потім варимо 5 хв., накладаємо в стерилізовані банки та закатуємо кришками.

Читайте також: Рецепт на зиму — «вогонь»: маринуємо гарбуз із гострим перцем