Факти
Зефірні грибочки

Зефірні грибочки: діти будуть у захваті

Ольга СМЕТАНСЬКА, «ФАКТИ»

19.09.2022 22:00

Львівська кондитерка Наталя Берладин створює із зефіру неймовірно красиві квіти. Дуже апетитно виглядають і зефірні грибочки.

Рецептом їх приготування вона поділилась з «ФАКТАМИ».

- Смак зефірних грибіочків фруктовий, -- говорить Наталя Берладин. --Шапочку покриваємо какао або шоколадом. Діти часто спершу думають, що це справжні грибочки.

-- Як приготувати таку красу?

-- В основі яблучний зефір.

Для сиропу

180 г пюре

80 г води

6 г агару

200 г цукру + 30 г глюкози

Меренга

65 г білка

65 г цукру

1−2г лимонної кислоти

В сотейник кладемо пюре, воду, агар, розмішуємо та додаємо цукор, глюкозу.

Варимо сироп на середньому вогні. Коли почне кипіти, то варимо ще 4 хвилини.

Меренгу збиваємо до цупкого піку.

Готовий сироп вливаємо тонкою цівкою в меренгу по стінці чаші й після того, як влили сироп, збиваємо масу 2−3 хвилини.

Перекладаємо масу в кондитерський мішок і відсаджуємо у силіконову форму для сфер шапочку, а на пергамент — ніжку.

Через 30 хвилин шапочку з’єднуємо з ніжкою.

Cтабілізується зефір 12−48 годин при кімнатній температурі.

Шапочку припудрюємо какао (шоколадом)

Зберігаємо у закритому контейнері при кімнатній температурі не більше 14 днів.

Нагадаємо про ще один рецепт зефірного пляцка, який може стати коронним на вашому столі.

Фото з альбому Наталі Берладин