Факти
ліниві голубці

«Смакота української кухні»: готуємо ліниві голубці

Вікторія МИКИТЮК, «ФАКТИ»

22.10.2022 20:15

Голубці, за словами кулінарки Олени Слухай, це смакота української кухні. А ліниві голубці готувати легко та швидко, на смак вони виходять соковиті та ніжні.

Інгредієнти:

  • Фарш-600 г;
  • рис-200 г;
  • капуста-400 г (білокачанна або пекінська);
  • 1 цибулина;
  • 1−2 морквинки;
  • яйце -1 шт.;
  • сметана — 3 ст. л.;
  • томатний соус — 3 ст. л.;
  • сіль, перець, спеції.

Приготування:

Відварити рис до напівготовності. Посмажити цибулю та моркву. Порізати кубиками капусту та залити окропом на 10 хвилин, потім гарно віджати.

Коли всі інгредієнти охолонуть, потрібно змішати фарш, яйце, моркву з цибулею, капусту, сіль, перець.

Ліпимо голубці у формі довгеньких котлет. Залити окропом 3 ст. ложки сметани, додати 3 ст. ложки томатного соусу. Після чого поливаємо наші голубці і в цьому соусі тушимо в духовці при температурі 180° градусів 50−60 хв. В процесі готування декілька раз поливаємо соусом.

Раніше «ФАКТИ» публікували рецепт приготування долми по-ямпільськи.