Готуємо долму по-ямпільськи: така смакота, що від каструлі не відтягнеш
У Ямполі на Вінниччині кожна господиня обожнює готувати голубці, але не з капусти, а з виноградного листя. За словами місцевої кулінарки Альони Медюлянової, це справжній смаколик!
«Свіжі листочки потрібно пропарити окропом, а опісля покласти на друшляк, аби стекла вода, — радить господиня. — На долму я беру 100 листків винограду, кілограм рису та чотири кілограми свинячого фаршу. Поки вариться рис, краю на кубики та обсмажую дві цибулини, натираю дві середні морквини і теж обсмажую на сковорідці. Ріжу кріп, потім усе змішую — фарш, рис, обсмажені овочі, додаю сіль і перець. Після цього закручую долму — конвертиком або конусом. Далі змащую дно казанка жиром, кладу листя винограду і вже на них — долму. Усе заливаю водою або м'ясним бульйоном до рівня верхнього ряду».
Щоб долма не розгорнулась, господиня притискає їх тарілкою. Готується страва годину — можна на плиті, а можна і в духовці. Заправляти долму кулінарка радить поливкою з томатного соусу або свіжою домашньою сироваткою.
2616Читайте також: Голубці по-карпатськи: відірватися просто неможливо
Читайте нас у Facebook