Факти
Кіш від Ганни Саліванчук

Смачний кіш із печерицями та індичкою: Ганна Саліванчук показала, чим любить балувати свою родину

Ірина ГАЛ, «ФАКТИ»

19.03.2023 2:13

Актриса, зірка серіалу «Одного разу під Полтавою» Ганна Саліванчук, яка раніше поділилася рецептом м'ясних коржиків на листковому бездріжжовому тісті, розповіла, як вона готує відкритий пиріг — кіш.

На своїй сторінці у соцмережах вона надала докладний рецепт. Для начинки пирога Анна взяла індичку та печериці.

Інгредієнти

  • Пшеничне борошно — 250 г;
  • Індичка — 400 г;
  • Печериці — 400 г;
  • Вершкове масло — 120 г;
  • Яйця — 4 шт.;
  • Сир твердий — 200 г;
  • Вершки — 200 мл;
  • Холодна вода — 3 ст.л.;
  • Помідор;
  • Мускатний горіх мелений — ¼ ч. л.;
  • Сіль;
  • Перець чорний мелений за смаком;
  • Зелень за смаком.

Для цього пирога акторка готувала пісочне тісто. Холодне вершкове масло розтирається з борошном. Додається яйце та холодна вода, трохи солі. Тісто замішується та скатується в кулю, витримується 30 хвилин у холодильнику.

Індичка та гриби для начинки нарізаються невеликими кубиками та трохи обсмажуються. На цьому етапі додаються сіль та перець.

Охолоджене тісто розминається та викладається у змащену форму так, щоб були бортики. Тісто проколюють виделкою та підсушують 15 хвилин у духовці (температура 190°С).

Для заливки яйця добре збивають вінчиком, додають вершки, мускатний горіх, перець, натертий заздалегідь сир та сіль. Суміш ретельно перемішується.

У форму з тістом спочатку викладають гриби з індичкою, потім заливають яєчно-сирною сумішшю, а зверху викладають нарізаний помідор.

Пиріг випікається 30 хвилин при температурі 190 °C.

За бажання готовий кіш прикрашають зеленню.

Раніше акторка запропонувала своїм фоловерам приготувати салат з телятиною, авокадо та кунжутом з медово-гірчичним соусом.

Фото — скріншот