Факти
Гамбовці

«Так просто та смачно, діти у захваті»: рецепт «пундиків» від Ольги Мартиновської

Ірина ГАЛ, «ФАКТИ»

22.02.2023 17:19

Ольга Мартиновська, яка стала суддею четвертого сезону реаліті «МайстерШеф. Професіонали», запропонувала фоловерам приготувати «пундики» — ані вареники, ані галушки, ані пончики.

«Ці пундики вперше мені приготувала колись знайома з Франківська, але в Парижі. Напишіть мені, звідки вони все ж таки родом, з якого регіону і кому їх готувала бабуся. Бо у нас на Миколаївщині точно про гамбовці не знали. Але то так просто і смачно, діти в захваті від них», — пише вона у соцмережах.

Інгредієнти:

  • 100 гр кисломолочного сиру;
  • 1 куряче яйце;
  • 40 гр цукру;
  • Дрібка солі
  • ¼ чайної ложки соди;
  • 100−120 гр борошна.

Приготування:

  • Замісіть ніжне м’яке тісто. Воно трохи може липнути до рук — його не треба робити занадто тугим.
  • Заморожену полуницю обваляти у цукрі та загорнути у тісто. Тісто важливо гарно закріпити, щоб не потік сік з ягоди.
  • Ці кульки готують на пару 6−7 хвилин.
  • Обваляти в маслі та додати трохи цукру.

Раніше рестораторка ділилася рецептом сирного суфле, яке може бути і солоним, і солодким.

Фото — скріншот