Факти
Ліза Глінська

Просто ідеальне для посту: Ліза Глінська поділилася рецептом пісного шоколадно-апельсинового печива з горіхами

Ірина АЛЕКСЄЄВА, «ФАКТИ»

15.03.2023 12:54

Відома українська кулінарка Ліза Глінська, яка недавно детально розповіла, як приготувати торт «Прага», поділилась рецептом пісного шоколадно-апельсинового печива з горіхами.

Пісне шоколадно-апельсинове печиво

300 борошна (10 ст. л. з гіркою)
40 г какао-порошку (4 ст. л. без гірки)
140 г цукрової пудри (7 ст. л. без гірки)
8 г розпушувача (1 ч. л. з гіркою)
сіль (дрібка солі)
150 мл соняшникової олії (рафінованої) (10 ст. л.)
130 мл апельсинового фрешу або води (9 ст. л.)
цедра одного апельсина

додатково:
40 г цукрової пудри (2 ст. л. без гірки)
50 г горіхів (мигдаль, кеш'ю або волоський горіх) (½ склянки)

Приготування:
Натерти цедру апельсина.

Розрізати апельсин й вичавити сік. Замість соку можна використати воду, чай або каву.

Додати до фрешу з цедрою рослинну олію і цукрову пудру. Перемішати.

Масу пробити занурювальним блендером декілька хвилин, для того, щоб утворилася емульсія.

Додати до цієї маси за допомогою сита сухі інгредієнти: какао-порошок, розпушувач, сіль та борошно.

Змішати тісто силіконовою лопаткою.

Сформувати печиво. Невеликі кульки діаметром 3−3,5 см обваляти у цукровій пудрі, в серединку покласти горішок.

Сформоване печиво випікати при температурі 175 градусів 15−16 хвилин.

«ФАКТИ» також публікували рецепт ідеальної паски, який під силу навіть молодим господиням.