Факти
Фучки

Готуємо фучки — смачну стародавню українську страву

Ірина ГАЛ, «ФАКТИ»

30.03.2023 5:40

Старовинна лемківська кухня багата на різні цікаві страви. Наприклад, можна приготувати картопляні оладки «Бандуряники». А ще є страва фучки — оладки з квашеної капусти, які швидко готуються з простих продуктів.

Їх подають як додаток до супу, так і у вигляді окремої страви, пише cookpad.com.

Інгредієнти (на 5 порцій):

  • 250 г квашеної капусти;
  • 200 г борошна;
  • 250 мл молоко;
  • 1 велика цибуля;
  • 3 яйця;
  • щіпка солі;
  • 0,5 ч. л. цукру;
  • олія для смаження;
  • ¼ ч. л. соди.

Приготування:

  • В мисці з’єднуємо яйця, сіль, цукор, перемішуємо до однорідності. Окремо до борошна додаємо соду, перемішуємо, змішуємо з яйцями. Маса буде дуже густою, тому до неї доливаємо частинами молоко, помішуючи тісто робимо однорідним.
  • Нарізану цибулю та квашену капусту, з якої потрібно віджати зайву рідину, додаємо до тіста, гарно перемішуємо та даємо постояти 20 хвилин.
  • Розігріваємо олію, тісто беремо ложкою і викладаємо на пательню, обсмажуємо оладки з обох боків до золотистого кольору на середньому вогні.
  • Готові оладки викладаємо на тарілку і подаємо до столу зі сметаною.

Про те, як приготувати крижавку (або пелюстки) — квашену капусту з буряком, часником та селерою за рецептом давньої галицької кухні, читайте на нашому сайті.

Фото з сайту https://cookpad.com