- 18:45 У США масово звільняють слідчих, які вели справи проти Трампа, — ЗМІ
- 18:14 Міністром освіти не може бути плагіатор, корупціонер, прихильник Шкарлета: студенти вийшли проти Вітренка
- 18:01 Більше не разом: популярна акторка розійшлася з коханим
- 17:56 Нацбанк змінює правила переказів з карти на карту: що доведеться вказувати у переказах українцям
- 17:29 Лише сходинка до слави та багатства: принц Вільям про Меган Маркл та Гаррі
- 16:59 Це тільки початок: популярна співачка вразила новиною
- 16:30 Якщо Україна впаде, це буде епічною стратегічною поразкою Заходу: у Британії попереджають про катастрофу
- 16:26 Оренда квартир подорожчала на 4,5% з початку року: де найвищі ціни в Україні
- 15:59 В Карпатах стався землетрус: що відомо
- 15:31 Окупантам приготуватись: яку зброю Німеччина пообіцяла Україні
- 15:29 Зеленський міняє уряд: кому президент запропонував посаду прем’єр-міністра
- 15:14 Не обміняють — помста невідворотна: експерт про ліквідацію кілерів фсб
Корисну капусту можна замаринувати за «швидким» рецептом й вже за пару годин подавати до столу, а можна трохи «заморочитися» та зробити крижавку (або пелюстки) — квашену капусту з буряком, часником та селерою.
Рецептом давньої галицької кухні ділиться ресурс «Шуба». Така капуста готується два тижні, але її можна їсти й раніше — вона буде малосольною. Зазвичай її квасили, закладаючи у діжки. Але можна скористатися й звичайним слоїком.
Інгредієнти:
- Капуста білоголова — 1 шт.;
- Буряк — 200 г;
- Селера — 100 г;
- Зубчики часнику — 50 шт.;
- Кумин — 15 г;
- Сіль — 2 ст. л.;
- Вода — 1 л;
- Мед — 2 ст. л.
Приготування:
- Буряк та селеру почистити, нарізати соломкою. Зубчики часнику розрізати навпіл.
- Капустину розрізати на вісім частин, щоб качан тримав листки.
- Скласти шарами в банку капусту, буряки, селеру, пересипаючи кмином і часником.
- У киплячій воді розчинити сіль і мед.
- Залити гарячим розчином капусту так, щоб вона була повністю покрита.
- Накрити банку марлею і поставити за кімнатної температури на 7−10−14 днів. Під кінець першого тижня на поверхні з’являться бульбашки.
- Коли крижавка набуде рівномірно рожевого кольору — закрити кришкою й поставити в холодильник.
Про те, як приготувати бандуряники — деруни у капусному листі за лемківським рецептом, читайте на нашому сайті.
Фото — скріншот
1415Читайте нас у Facebook
Наступний матеріал
Новини партнерів