Факти
зелений борщ

Просто ідеально на обід: готуємо щавлевий борщ з реберцями

Вікторія МИКИТЮК, «ФАКТИ»

29.03.2023 22:30

Подаруйте частинку тепла своїм рідним та близьким, адже ця страва точно їм сподобається. Тим паче на городах вже можна знайти щавель та іншу зелень, яка зробить смак борщу ідеальним й додасть вітамінів, вважає кулінарка Надія Сулиган.

Отже, нам потрібно:

  • 500 г — реберець чи м'яса на кісточці,
  • 3−5 шт.- картоплі,
  • 1- цибуля,
  • 1- морква,
  • 3−5 шт.- яєць (варених),
  • пучок щавлю,
  • свіжа зелень,
  • сіль, спеції за смаком.

Приготування:

Спочатку нам потрібно зварити м'ясний бульйон. Ребра залити холодною водою й довести до кипіння, знімаючи пінку, яка при цьому буде утворюватися. Варити м'ясо на повільному вогні впродовж години.

Очистити овочі від шкірки та ретельно промити в проточній воді. Картоплю нарізати невеликими шматочками, моркву — соломкою, цибульку мілко подрібнити.

Кладемо всі овочі в киплячий бульйон. Тим часом відварити яйця — 5−7 хв, охолодженими почистити і порізати невеликими кубиками. Також дуже ретельно промиваємо щавель і дрібненько нарізаємо.

До зварених овочів додаємо нарізаний щавель і проварюємо лише 1−3 хв, додаємо нарізані яйці, солимо, перчимо, також додаємо улюблені спеції, лавровий листочок (за бажанням) і багато зелені (кріп, петрушка, молода цибулька).

Все, вимикаємо плитку, борщик готовий. Наливаємо в тарілочку, заправляємо сметанкою і подаємо до столу.

Нагадаємо рецепт юшки з грибами та оселедцем.