Факти
лосось

Кухня для лінивих: готуємо слабосолений лосось в домашніх умовах (відео)

Ірина АЛЕКСЄЄВА, «ФАКТИ»

24.04.2023 18:15

Після закінчення Великого посту у Великдень багато хто з тих, хто дотримувався обмежень у їжі, починає розговлятися. Для поступового виходу з посту є багато страв, поживних та не важких для шлунка.

Щоб не нашкодити організму, не можна їсти все поспіль. Один з тих продуктів, які слід вживати після посту — це риба.

У домашніх умовах можна приготувати легкий та смачний лосось. Про це йдеться на сайті «Бене густо».

Інгредієнти:
500 г філе лосося
1 великий апельсин
пучок кропу
2 ст. л. солі
1 ст. л. цукру
1 ч. л. меленого перцю

Час підготовки: 20 хвилин
Час приготування: 12 годин

Приготування:
Філе риби промити та просушити.

Апельсини нарізати кружальцями, кріп порубати, сіль, цукор та перець змішати в окремій ємності.

На харчовій плівці укласти кільця апельсинів, посипати сумішшю солі, цукру та перцю, додати третину кропу та покласти шматок риби.

Туго замотати рибу зі спеціями у плівку та відправити у холодильник мінімум на 12 годин.

Після цього лосось готовий і його можна їсти.

Раніше ми розповідали, як приготувати десерт «Бите скло», який не потребує випікання.