Факти
Сирний пиріг

Простий десерт до чаю — сирний пиріг на смальці: «смачний» результат гарантовано

Іван МОЗГОВИЙ, «ФАКТИ»

21.05.2023 17:57

Після того, як майстриня кулінарних справ Alina FooDee поділилася рецептом дуже смачного пирога відомий кулінпрний ресурс «Шуба» розповів, як приготувати сирний пиріг на смальці.

Цей рецепт гарантує смачний результат, а специфічний смак смальцю не вплине на смак пирога, але зробить консистенцію більш розсипчастою.

Інгредієнти:

Для основи

• Борошно пшеничне 300 г
• Масло вершкове 150 г
• Смалець 1 ст. л.
• Вода 200 мл
• Сіль за смаком

Для заливки

• Молоко 1 л
• Закваска для сиру 1 ч. л.
• Яйця 5 шт.
• Цукор 100 г
• Вершки 100 мл
• Цукор ванільний 10 г

Спосіб приготування:

Крок 1/5
Борошно просійте у глибоку миску. Додайте смалець, нарізане масло, сіль і перетріть пальцями суміш. Додайте воду кімнатної температури і замісіть гладеньке однорідне тісто. Сформуйте з нього кулю, загорніть у харчову плівку і покладіть у холодильник на 3 години.

Крок 2/5
Для виготовлення кисломолочного сиру у тепле молоко додайте закваску і залиште в теплому місці на 2 години. Потім сирну масу відкиньте на застелений 2 шарами марлі друшляк. Дайте стекти сироватці, а сир у марлі добре відтисніть.

Крок 3/5
Тісто викладіть на посипану борошном поверхню, розкачайте тонким круглим коржем. Викладіть його у форму і сформуйте бортики. Покладіть форму з тістом у холодильник.

Крок 4/5
Яйця вбийте в миску, додайте цукор, ванільний цукор і розітріть добіла. Порціями додавайте сир і вершки та добре перемішайте. Викладіть сирну масу на основу з тіста.

Крок 5/5
У добре розігріту духовку поставте форму і випікайте при температурі 160 °C 50−60 хвилин до золотистого кольору.

Як писали «ФАКТИ», раніше шеф-кухар Валя Саєнко поділилася рецептом приготування пирога з мигдалем та полуницею.

Фото: Depositphotos