Факти
Салат

Залужний точно не відмовиться: приготуйте салат «Генеральський» — за столом його просять подвійними порціями

Юлія ЛУГОВА, «ФАКТИ»

17.07.2023 3:55

«Генеральский» — класичний салат з овочевого асорті, який виходить настільки смачним, що багато хто його вважає найкращим з салатів, які господині готують на зиму.

Його рецепт приводять автори сайту «Українська газдиня».

Для приготування потрібні такі інгредієнти:

  • помідори, огірки (по 1 кг);
  • капуста і цибуля, солодкий перець (по 300 г);
  • морква (200 г);
  • сіль (2 ст. л);
  • цукор (100 г);
  • оцет 9% (150 г);
  • олія (150 г);
  • зелень і гострий перець за смаком.

Процес приготування

Капусту тонко шаткуємо і змішуємо з тертою морквою, томатами шматочками, цибулею, порізаним тонкими півкільцями, солодким перцем соломкою, рубаною зеленню і гострим перцем за смаком.

Вливаємо оцет, олію, солимо і всипаємо цукор, перемішуємо.

Ми залишаємо салат на 3 години, періодично перемішуючи.

Розкладаємо салат в банки, трамбуємо і заливаємо соком.

Накриваємо кришками і ставимо в каструлю на рушник, наливаємо теплу воду і стерилізуємо 25 хвилин з моменту закипання.

Закручуємо кришки, перевертаємо і вкутуємо до охолодження.

Зберігаємо салат в підвалі або в коморі.

Виходить майже як солянка — таким же ароматним і апетитним. За бажанням в салат можна додати і печериці.

А на десерт можна приготувати славетні французькі тости на український лад.