Факти
Гречаники

І обід, і перекус: гречаники у томатному соусі від відомого фудблогера Олексія Міля

Юлія ЛУГОВА, «ФАКТИ»

19.12.2023 10:04

Автор дуже смачного «Святкового» салату з гріночками Олексій Міль здатен перетворити готування на свято. І це відбувається навіть тоді, коли він «творить» звичайний обід.

Днями у своєму Instagam Олексій надав поради з приготування неймовірно смачних і ніжних гречаників, які, на його авторитетну думку, можуть стати відмінним обідом чи навіть перекусом.

Потрібні продукти:

  • 700 г фаршу;
  • 650 г вареної гречки;
  • 1 цибулина;
  • 2 яйця;
  • 50 г панірувальних сухарів;
  • сіль, перець, сушений часник;
  • 20 г олії для смаження.

Для томатного соусу

  • 500 мл томатного соку (або томатної пасти, розведеної у теплій воді);
  • 150 г дрібно порізаної цибулі;
  • 2 ст. л томатної пасти, сіль, перець, гострий перець;
  • зелень для подачі.

Як готувати

На першому етапі смажимо гречаники — беремо фарш, цибулю, варену гречку, панірувальні сухарі, сіль, перець, сушений часник, розбиваємо яйця, і вимішуємо в однорідну масу. Виліплюємо середнього розміру гречаники, обсмажуємо їх на олії просто у каструлі по 2−3 хв з кожного боку, до золотистості, та виймаємо.

Далі на олії, що лишилась від котлеток, обсмажууємо цибулю протягом 3 хвилин, та вливаємо томатний сік. Це поєднання зробить соус дуже смачним.

Як соус почне кипіти — покладіть усі гречаники в каструлю, та готуйте під кришкою близько 15 хв. По готовності присипте рубленою зеленню.

Нагадаємо також про рецепт пісних гречаників з грибами — вони теж виходять неймовірно смачними.