Факти
Манговий десерт

Рецепт мангової панна котти від Алекса Якутова: створимо «тропіки вдома»

Юлія ЛУГОВА, «ФАКТИ»

03.01.2024 11:15

Шеф «Пекельної кухні» Алекс Якутов після приготування торта «Карпатка» вирішив втішити українських чоловіків, яким зараз практично закритий виїзд за кордон через напад росії та необхідність проведення мобілізації в країні, і запропонував українцям та їх вірним дружинами створити «тропіки і дома».

«Ну що, друзі, поїздки за кордон в теплі краї нам всім найближчим часом не світять. A тому можна хоча б на свята зробити собі тропіки вдома, приготувавши мангову панна котту. І подавати її кульками, як морозиво», — написав він у соціальній мережі.

Знавець кулінарних секретів радить не чавити манго самостійно (треба ж іще вибрати смачне, а це непросто), а використовувати готове фруктове пюре. Тим більше, що в рецепті присутнє й пюре маракуї.

Повний список складників десерту:

  • консервоване пюре манго — 300 г
  • консервоване пюре маракуї — 100 г
  • мед — 100 г
  • листковий желатин — 14 г
  • вершки 30% - 450 г

Приготування

Фруктове пюре закип'ятити, додати вершки, добре розмішати.

Додати попередньо замочений желатин, розмішати до повного розчинення.

Вилити отриману масу у пластикову посудину і поставити в холодильник для застигання.

Подавати десерт з рідким медом.

Вам також може сподобатися інший легкий десерт «Яблучні хмаринки» від Лізи Глінської — це саме те, що потрібно після свят.