ПОИСК
Книга рецептів

Торт «Карпатка» від шефа «Пекельної кухні» Алекса Якутова: справжнісінька смакота по-карпатськи

10:10 20 грудня 2023
торт Карпатка

Напередодні Різдва у мережі дуже популярні рецепти різноманітної випічки. Разом з уже звичними «Наполеонами» та «Медовиками» господині шукають щось новеньке.

Шеф «Пекельної кухні» Алекс Якутов запропонував рецепт відомого, але чомусь забутого торта «Карпатка».

Він готується дуже просто з заварного тіста. А крем виходить дуже смачним, нагадує морозиво.

Кулінар зазначає, що з дуже простого набору продуктів виходить шалено смачний торт!

РЕКЛАМА

Кажуть, що «Карпатка» — це польський смаколик. Але польська та українська історії пов'язані, тому рецепт прижився й в українських Карпатах.

Торт «Карпатка»

РЕКЛАМА

Коржі:
230 мл води
150 г борошна
0,3 ч. л. солі
120 г вершкового масла
5 яєць

Крем:
4 ст. л. крохмалю
300 г вершкового масла
10 гр. желатину
20 г ванільного цукру
700 мл молока
160 г цукру
4 яйця

РЕКЛАМА

Приготування смаколика кулінар показав на відео.


А відома українська кулінарка Ліза Глинська запропонувала свій рецепт нереально смачного тортика, який можна приготувати навіть без духовки. За її словами, потрібно всього три інгредієнти та п'ять хвилин часу.

7343

Читайте нас у Facebook

РЕКЛАМА
Побачили помилку? Виділіть її та натисніть CTRL+Enter
    Введіть вашу скаргу
Наступний матеріал
Новини партнерів