Факти
Морквяний пиріг

«Кулінарна класика»: ароматний морквяний кекс по-домашньому від Лілії Цвіт

Юлія ЛУГОВА, «ФАКТИ»

14.03.2024 12:42

Морквяний пиріг або ж кекс — це справжня класика, яку готували ще із середньовіччя. Завдяки вмісту моркви, він має вологу структуру, мʼякенький і дуже смачний.

А ще такий пиріг набагато корисніший за звичайні пироги чи кекси, впевнена львівська фудблогерка Лілія Цвіт.

Для приготування такої ароматної смакоти вам знадобиться:

  • борошно — 175 г
  • розпушувач — 15 г
  • кориця — 1 столова ложка
  • яйця — 3 штуки
  • цукор — 130 г
  • олія рафінована — 120 мл
  • морква — 180 г
  • родзинки — 100 г
  • цедра лимона.

Кекс випікається у силіконовій формі при температурі 180 градусів протягом 35−40 хвилин.

Прикрасити готову випічку Лілія пропонує цукровою помадкою, яка готується з цукрової пудри (100 г) та лимонного соку (його потрібно взяти 3 — 4 столові ложки).

У такому вигляді вашу корисну випічку неодмінно вподобають діти!

Радимо також звернути увагу на рецепт справжнього львівського пляцку «Моцарт», що його Лілія Цвіт приготувала нещодавно.

Фото — скрін відео