Факти
Софія Ротару любить прості страви зі свіжих продуктів. Фото із соцмереж

Так готують у сім’ї Софії Ротару: покроковий рецепт улюбленої страви легендарної співачки

Ірина ГАЛ, «ФАКТИ»

14.03.2025 9:54

Українська співачка Софія Ротару, яка практично не з'являється на публіці останнім часом, а її сторінка в соцмережах не оновлювалася з літа 2022 року, як запевняють люди, що знають її сім'ю, любить готувати та полюбляє прості страви зі свіжих продуктів.

Так, на одному із сайтів її шанувальників стверджується, що найчастішим гостем на її столі є рулетики з яловичини, фаршировані чорносливом. Приготувати таку страву досить легко, якщо чітко слідувати рецепту.

Інгредієнти:

  • 600 г свіжої яловичої вирізки,
  • 1 цибулина,
  • 15−20 штук чорносливу,
  • 2 ст. л. сметани,
  • 200 мл червоного напівсолодкого вина,
  • 100 мл хересу,
  • 1 ст. л. рослинної олії,
  • 1 лавровий лист,
  • ½ ч. л. сухого розмарину,
  • сіль та перець — за смаком.

Приготування:

  • Яловичину нарізаємо невеликими шматками завтовшки 1 см і добре відбиваємо спеціальним молотком.
  • З вина та олії готуємо маринад і опускаємо в нього відбите м'ясо. Залишаємо на ніч.
  • Кожен шматок яловичини приправляємо сіллю та перцем, кладемо на нього чорнослив і згортаємо рулет.
  • Цибулю дрібно ріжемо, злегка присолюємо і перекладаємо в сотейник з олією. Зверху розподіляємо м'ясні рулети.
  • Рулети змащуємо сметаною, посипаємо розмарином та поливаємо хересом.
  • Томимо рулети на маленькому вогні в каструлі з щільно закритою кришкою протягом 1,5 години.

Про те, чому у 90-х роках минулого століття бандити «не чіпали» таких відомих співачок, як Софія Ротару та Алла Пугачова, читайте на нашому сайті.

Фото зі сторінки Софії Ротару в соцмережах