- 19:56 Близнюкам — «Королева Кубків», Дівам — «Сонце», а Скорпіонам — «Колесо Фортуни»: Таро-прогноз та поради карт на 20 травня
- 19:50 Минулого не змінити: Віра Брежнєва висловилася про шлюб та розлучення з Костянтином Меладзе
- 19:42 Виплачувати одразу щонайменше 50 тисяч гривень: Мінсоцполітики просуває законопроєкт про підтримку народжуваності
- 19:39 Без Довбика та Миколенка: Ребров назвав склад збірної України на міжнародний турнір у Канаді
- 19:38 Особлива місія: Вільям і Кейт відправляються у Шотландію, щоб виконати почесне завдання
- 19:19 Скандал навколо голосування українського журі на Євробаченні-2025: мережа обурена оцінками
- 19:17 Розсада перестояла у горщиках через холодну землю: агроблогер з міста Ірпінь показав, що варто робити з такими огірками
- 19:11 Мораторію на холодну воду не існує: чому українцям доведеться платити за одну з комунальних послуг більше
- 19:05 Пекельні болі і взуття різного розміру: стало відомо, як Аллі Пугачовій вдається перемагати «хворобу королів»
- 18:46 Klavdia Petrivna і Ості порадували шанувальників: «У нас дещо народилося!»
- 18:32 Стосується кожної з республік колишнього СРСР: експерт пояснив, як буде зараховуватись «радянський» стаж за кордоном для пенсій
- 18:21 Трамп втрачає терпіння: президент Фінляндії про покращення ситуації для України
В Україні, де зберігається висока продовольча інфляція, що позначається на вартості продукції, яка потребує великих енерговитрат, за рік у супермаркетах роздрібні ціни на охолоджену свинину зросли в середньому на 7,7 відсотка.
Як стверджують аналітики Асоціації «Свиноводи України» (АСУ), такі дані на січень 2022 року. Так, різниця між січнем минулого та поточного року коливалася у межах 3−11 відсотків у бік подорожчання та залежала від виду охолодженого м'ясного напівфабрикату.
Наприклад, дорожчі асортиментні позиції, зокрема, корейка та стейки, зросли в ціні на 10−11 відсотків — до 151 та 164 грн/кг відповідно. А кульшова частина та ошийок подорожчали на 3,5 відсотка — їхня ціна у перший місяць 2022 року склала 116,5 грн/кг та 147,9 грн/кг відповідно.
Аналітики стверджують, що свинина дорожчає повільніше за інші види м'яса. Так, середня споживча ціна кілограму яловичини у січні склала 195,6 грн/кг, що майже на 31 відсоток дорожче, ніж у січні 2021 року. Куряча тушка зросла в ціні на 28% (до 73,5 грн/кг), а куряче філе — на 30,5% (до 122,65 грн/кг).
Серед основних причин підвищення цін називають глобальні інфляційні процеси. За оцінками Держстату, інфляція на ринку продуктів харчування у січні 2022 року проти січня 2021 року становила 14,5 відсотка.
Ексклюзивний матеріал «Рекордне подорожчання навесні: до чого готуватися українцям» читайте на сайті «ФАКТІВ».
Про майбутнє зростання тарифів попереджають і інтернет-провайдери. У 2022 році дротовий інтернет може подорожчати на 20−30%.
Фото Pixabay
433Читайте нас у Facebook