- 18:33 З 1 серпня штрафувати ФОП будуть на повну: перестають діяти знижки при порушенні одного важливого закону
- 18:09 Росіяни вдарили по Слов'янську з РСЗВ «Торнадо-С»: є жертви та руйнування
- 17:54 Хочуть взяти Оріхів і просуватися на Кам’янське та Комишуваху: військовий розповів про дуже важку ситуацію на фронті
- 17:46 Російські «дроноводи» вбили однрічного хлопчика на Херсонщині — ЗСУ помстилися
- 17:31 Мрії про американське світське життя не справдилися: Меган Маркл знову лютує
- 17:01 Ворог завдав авіаудару по передмістю Сум: загинули двоє людей, є руйнування
- 16:32 Трамп має секретну зброю, яка може залишити путіна беззахисним
- 15:52 Поради від Гали з Німеччини: таких огірочків ви ще не пробували — малосольні — але зберігаються всю зиму
- 15:33 Миротворчі сили в Україні готові до дій: Макрон зробив заяву
- 14:55 Кейт Міддлтон більше не спить з чоловіком: названо причину
- 14:46 Відомі юристи, військові та громадські діячі відреагували на вручення підозри Шабуніну: що говорять
- 14:32 Трамп анонсував нові рішення щодо постачання зброї Україні: що про це відомо
Злоупотребляя пророщенной пшеницей и курагой, можно нажить рак желудка
Сотрудники университета Миннесоты (США) после многолетних исследований пришли к выводу, что повышенное содержание железа в пище может вызывать смертельно опасные болезни. Ученые в течение 16 лет наблюдали почти за 35000 женщин, которым давали в разной концентрации железо в дополнение к потребляемой пище. Выяснилось, что 52 участницы эксперимента, употреблявшие продукты, содержащие много железа, заболели раком желудка, а еще 23 — раком горла. Они в неограниченных количествах поглощали отруби, пророщенную пшеницу и зеленую фасоль, налегали на пшенную кашу, не отказывались от постного бифштекса или свиной отбивной, употребляли устрицы, запивали все это сливовым соком, а в разгрузочные дни ели курагу. Ученые считают, что этот эксперимент подтвердил прямую зависимость между процентом содержания железа в пище и раковыми опухолями.
Специалисты полагают, что это может быть связано с процессами окисления металла в организме. Так что лучше есть все и в разумных количествах.
Подготовила Екатерина ДМИТРИЕВА
216
Читайте нас у Facebook